Cindy preizkuša vietnamske jedi: Wok & Roll Celje

Pozdravljeni,  Najbrž mi ni potrebno vedno znova in znova ponavljati, da obožujem hrano, to je namreč razvidno iz vseh mojih Instagram o...

Pozdravljeni, 
Najbrž mi ni potrebno vedno znova in znova ponavljati, da obožujem hrano, to je namreč razvidno iz vseh mojih Instagram objav :) Res obožujem dobre jedi in različno kulinariko. Velikokrat jem doma, saj moja starša odlično kuhata, včasih pa si tudi rada privoščim kakšen obrok zunaj. Restavracijo Wok & Roll Celje sem odkrila pol leta nazaj, ko sva z očetom prvič zašla tja, ker oba obožujeva azijsko kuhinjo. On zato ker je popotnik, ki je prepotoval že velik del Azije in se zaljubil v njihovo kulinariko, jaz pa zato ker takšna hrana najbolj ustreza mojemu želodčku. Torej, v Wok & Roll-u sem redna gostja. Lastnica restavracije Loi je zelo prijazna, več o njej in o sami restavraciji si lahko prebere v tem članku. Zakaj rada zahajam v to vietnamsko restavracijo? Predvsem zato, ker pripravijo svežo in okusno hrano, ki razveseli moje brbončice. Nisem prevelika ljubiteljica mesa, zaradi česar mi takšna vrsta hrane najbolj ustreza, saj verjamem da je 2/3 zelenjave oziroma riža in 1/3 mesa popolna kombinacija za obrok. Vietnamci zdravo živijo, jejo veliko zelenjave in ne jejo obrokov, ki bi jih preveč nasitili. Če se sprašujete, kaj vse lahko v tej restavraciji pojeste, vam lahko povem, da imate na izbiro sobotna kosila, malice in stalno ponudbo. Kosila in malice so vsak teden drugačna, več o tem si lahko pogledate na Wok&Roll Facebook strani. Jaz največkrat izberem nekaj iz stalne ponudbe, spomladanske zavitke, rezance z rakci, suši, juho Pho in sladico - pečene banane in ananas. Vsekakor ne smem pozabiti tudi na pravo vietnamsko kavo s kondenziranim mlekom. Če se boste torej prehajali lačni po Celju morate obiskati to restavracijo.

P.s za lušte, ki jih bodo povzročile spodnje fotografije ne odgovarjam :)

Pečeni spomladanski zavitki z zelenjavo (Vegetable spring rolls) 

Pečeni riževi rezanci s piščancem (Fried rice noodle with chicken)

Riževi zavitki s pečenimi kozicami  (Sushi with fired shrimp)

Juha Pho (Vietnamska specialiteta) s kozicami (Shrimp soup) 

Pečena banana in ananas s čokoladnim prelivom (Fried banana&pineapple with chocolate dressing)Vietnamska črna kava s kondenziranim mlekom (vietnamese coffee with condensed milk)
Hvala za branje, upam da so vam takšne objave všeč 🍜🍤
Objava ni sponzorirana!


You Might Also Like

0 commentsFollow @cindysabolcec on Instagram